Președintele AȘM, acad. Ion Tighineanu, a participat astăzi, 31 mai, 2019, la festivitatea dedicată „Ultimului sunet”, la Liceul Teoretic Republican „Aristotel”. Finalul anului școlar rămâne a fi pentru fiecare elev, profesor, părinte o sărbătoare. Deși nu a fost o zi cu mult soare, a fost totuși o zi plină de emoții frumoase, pentru unii și nostalgice, o zi cu multe flori și zâmbete care oricum au predispus la o zi luminoasă, încărcată cu speranțe, împliniri, lacrimi de bucurie, dar si de tristețe, în special, pentru cei 68 de absolvenți care, din cele mărturisite la festivitate, deja duc dorul colegilor, băncilor în care au stat și cu cine au stat, dar și profesorilor care au reușit să-i cunoască și să-i îndrăgească.
În mesajul său de felicitare, directorul Liceului Teoretic Republican „Aristotel”, Pavel Cerbușcă, i-a îndemnat pe elevi și, în primul rând, pe absolvenți, să privească în ochii părinților și să păstreze cu demnitate ceea ce va învățat în cei șapte de acasă. Directorul le-a sugerat elevilor să fie cu respect pentru cei care au făcut foarte mult pentru ca liceul să arate azi astfel, dar și pentru profesorii care s-au străduit să facă tot posibilul să fie ghizi adevărați, să-i îndrume ca să aibă rezultatele pe care le au la moment. „Acești oameni au avut o importanță foarte mare pentru noi și, nu în ultimul rând, colegii. Voi ați fost și ați rămas o familie. De aceea, lasă să ne invidieze cei care au de invidiat, dar noi suntem o comunitate foarte importantă”, a menționat directorul Cerbușcă. Totodată, directorul instituției a subliniat că la fel de important rămâne a fi faptul de a deveni buni specialiști, să ridice țara de acolo unde se vor afla, dar să nu uite de oamenii care sunt în jurul lor, pentru că alături de calitățile cultivate de profesori - creativitate, ingeniozitate, răbdare, foarte importantă este omenia. Le-a dorit liceenilor o sărbătoare frumoasă, iar rezultatele să fie cele care să vorbească și să-i susțină în continuare.
Cu prilejul încheierii anului de studii, preşedintele AŞM, acad. Ion Tighineanu, a adresat un mesaj de felicitare elevilor, dorindu-le sănătate şi realizări frumoase, iar absolvenţilor, care sunt în prag de examene, le-a dorit succese şi un drum la fel de frumos într-un nou început, dar și într-o nouă confruntare cu viitorul care-i așteaptă. „Este o zi deosebită, ultimul sunet care simbolizează un nou început, pentru unii din liceeni începutul vacanței, pentru absolvenți - începutul unei etape a vieții. Trebuie să faceți alegerea, avem un ocean de informație”, a spus în mesajul său acad. Ion Tighineanu, accentuând că în viață au succes doar cei care fac din profesie vocație, care muncesc cu mare pasiune și dăruire de sine. „Alegeți corect și să știți că viața este foarte frumoasă și interesantă, dar ea este pe atât de frumoasă, pe cât noi o facem frumoasă și ea este pe atât de interesantă, pe cât noi o facem interesantă. Și dacă sunteți vulturi sau v-ați prefăcut în vulturi, cum avea să le spună dl prof. Baltag, să zburați cât mai sus, dar niciodată să nu uitați de unde v-ați luat zborul. Drum bun în viață, profesorii și părinții așteaptă de la voi succese, să-i bucurați cu succesele voastre”, le-a dorit președintele Tighineanu, adresând cuvinte de gratitudine și corpului profesoral al instituţiei pentru efortul colosal în ridicarea calității instruirii în liceu și, nu în ultimul rând, administrației liceului care le asigură toate condițiile ca tinerii să devină oameni de succes.
Elevii celor patru clase absolvente au avut și momente de sinceritate, destăinuirea secretelor, depănarea amintirilor, confesiuni despre cum au fost cei trei ani de liceu. Incursiuni prin amintiri au avut și diriginții acestora. „Au venit vulturași frumoși, dar plăpânzi. În ochi aveau o singură întrebare: când vom zbura? Noi le-am spus că în zbor sunt necesare aripi, aripi puternice, este necesar de privire de săgeată și minte lucidă, împreună dacă vom lucra, vom avea toate acestea. Astăzi sunt vulturi, au aripi puternice, minte lucidă și vor să zboare. Zburați, lumea e a voastră! Domnul să vă aibă în pază”, le-a spus dirigintele clasei a XII-a „B”, dl Valeriu Baltag, profesor de matematică.
În cadrul festivității, președintele AȘM a înmânat diplome de merit, medalii și alte mențiuni celor mai buni și destoinici elevi. Pentru colaborarea fructuoasă și susținerea necondiționată a proiectelor educaționale de dezvoltare și promovarea inițiativelor tinerilor, academicianului Ion Tighineanu i-a fost conferit titlul de Cetățean de Onoare al Liceului Teoretic Republican „Aristotel”.
La Liceul Teoretic Republican „Aristotel” își fac studiile 280 elevi.
Eugenia Tofan,
Serviciul de Presă al AȘM
|