Sun Home
Actualitatea studiului laptelui de capră ca sursă de izolare a tulpinilor de bacterii lactice

Autori:

BOGDAN NINA, RUDIC VALERIU, COEV GHENADII

Rezumat:

Lucrarea de faţă a fost efectuată în scopul studierii laptelui de capră ca sursă naturală de izolare a tulpinilor de bacterii lactice cu proprietăţi biotehnologice importante pentru industria alimentară. Deoarece laptele de capră ca substrat nutritiv diferă de laptele de vacă după raportul componenţilor, valoarea biologică, indicii fizico-chimici, apare necesitatea de izolare din microflora spontană a laptelui de capră a culturilor pure de bacterii lactice, studierea şi selectarea tulpinilor cu proprietăţi biotehnologice importante.

Cuvinte-cheie:

lapte de capră, tulpini de bacterii lactice, proprietăţi biotehnologice

Domenii:

Biologie

Numărul:

3 (330)

Anul:

2016

Descarcă

Download PDF (0.4 MB)

Ediţia curentă

journal