Sun Home
Stabilizarea capacităţii antioxidante a extractelor din microalga Porphyridium Cruentum prin aplicarea preparatelor de origine vegetală

Autori:

SADOVNIC DANIELA

Rezumat:

În articol sunt prezentate rezultatele studiului de stabilire a posibilităţii utilizării suplimentelor polifenolice din seminţe de struguri, soi Cabernet, în calitate de agenţi protectori (stabilizatori) ai activităţii antioxidante a extractelor din microalga roşie Porphyridium cruentum. A fost determinat că preparatele etanolice de 55, 65 şi 96%, obţinute din seminţe de struguri, în concentraţii mici, au capacitatea de stabilizare a antioxidanţilor obţinuţi din biomasa de Porphyridium.

Cuvinte-cheie:

Porphyridium - seminţe de struguri – antioxidanţi - stabilizator

Domenii:

Biologie

Numărul:

2 (317)

Anul:

2012

Descarcă

Download PDF (1.62 MB)

Ediţia curentă

journal