Proprietăţile fizico-chimice ale preparatului
enzimatic amilolitic recuperat din lichidul
cultural al tulpinii Aspergillus niger 33-19
CNMN FD 02A
Autori:
STRATAN-BINZARI MARIA,
CILOCI (DESEATNIC) ALEXANDRARezumat:
Au fost stabiliţi parametrii optimi de acţiune şi stabilitatea preparatului enzimatic amilolitic obţinut din lichidul cultural al tulpinii Aspergillus niger 33-19 CN MN FD 02A.
Preparatul amilolitic obţinut manifestă activitate catalitică maximă la temperatura de 70°C şi pH-ul 3,0 şi 7,0. Preparatul enzimatic se caracterizează prin stabilitate înaltă la
temperaturi de 40-50°C timp de 60 min. şi în diapazon de pH – 3,0-7,0. În condiţii standard de conservare preparatul amilolitic obţinut din lichidul cultural al micromicetei A.
niger 33-19 CNMN FD 02A păstrează până la 94% din activitate timp de 12 luni.This investigation has allowed establishment of optimal action and stability parameters of the amylolytic enzyme product isolated from the Aspergillus niger 33-19 CNMN FD 02A strain
culture filtrate. The amylolytic product shows a maximum catalytic activity at a temperature of 70°C and pH 3.0 and 7.0. The enzyme product is characterized by high stability at temperatures of 40-50°C for 60 min. and a pH range of 3.0 to 7.0. The amylolytic product isolated from the Aspergillus niger 33-19 CNMN FD 02A strain culture filtrate retains up to 94% of its activity 12 months in the standard conservation conditions,.
Cuvinte-cheie:
preparat enzimatic - Aspergillus niger - amilaze,
activitate amilalitică.Domenii:
Biologie Numărul:
1 (319) Anul:
2013Descarcă
Download PDF (3.28 MB)