Componenţa biochimică a drojdiilor din sedimente vinicole
Autori:
CHISELIŢĂ OLEG,
USATÎI AGAFIA,
CHIRIŢA ELENA,
TOPALĂ LILIA,
CHISELIŢA NATALIA,
MOLODOI ELENARezumat:
În baza principiilor bioactive microbiene se elaborează diferite tipuri noi de suplimente alimentare şi furajere. Din rândul companiilor producătoare de suplimente fac parte aşa firme cunoscute, cum ar fi Alltech (Nicolasvilli, Kentuki); Biokon (Leksington, Kentuki); Biotal (Izen Preari, Minesota) şi altele [2]. Drojdiile de vin, care după recuperarea alcoolului sunt aruncate, pot servi ca o excelentă sursă de bioproduse deosebit de valoroase (concentrate proteico – vitaminice bogate în aminoacizi esenţiali şi imunoactivi, lipide, bogate în acizi graşi polinesaturaţi, ergosterol - provitamina D, glucide, etc.). Totodată produsele din drojdiile de vin pot fi obţinute la un preţ convenabil pentru potenţialii beneficiari.
Domenii:
Biologie Numărul:
1 (304) Anul:
2008Descarcă
Download PDF (0.35 MB)