Sun Home
Activitatea antioxidantă şi antiradicalică aextractului etanolic de astaxantină

Autori:

MISCU VERA, RUDI LUDMILA, CEPOI LILIANA, CHIRIAC TATIANA, COJOCARI ANGELA, RUDIC VALERIU

Rezumat:

Stresul oxidativ, care generează specii reactive de oxigen şi nitrogen, este unul din factorii patogenezei multor stări patologice ca ateroscleroza, diabetul, afecţiunile neurodegenerative, cancerul şi altele [5, 10, 17, 28]. Suplimentarea antioxidativă a organismului uman prin utilizarea antioxidanţilor naturali în tehnologiile alimentare şi farmaceutice, crează o alternativă promiţătoare metodelor de prolaxie existente de atenuare a stresului oxidativ deteriorator [9,31]. În prezent, antioxidanţii naturali de origine vegetală, spre deosebire de cei sintetici, sunt preferaţi în tehnologiile de procesare a alimentelor, precum şi în calitate de produse nutraceutice datorită unei biodisponibilităţi superioare. În ultimii ani, în calitate de surse de substanţe antioxidante cu utilizare în industria alimentară şi farmaceutică, sunt studiate microalgele [24].

Domenii:

Biologie

Numărul:

3 (309)

Anul:

2009

Descarcă

Download PDF (0.49 MB)

Ediţia curentă

journal