Studiul comparativ al polifenolilor din fructele de aronia melanocarpa (Michx.) elliot in vivo şi in vitro prin metoda clip-MS
Autori:
CALALB TATIANARezumat:
Fructele de A. melanocarpa (Michx.) Elliot reprezintă adevărate depozite de compuşi naturali (antocinai, flavonoli, acizi fenilpropanici, taninuri, acizi organici, vitaminele C, PP, provitamina A), care determină efectele terapeutice: antimicrobian [15], chimiopreventiv [13], vasoprotector [1, 10], antimutagen [5], anticancerigen [10], antioxidant [8, 14]. Astăzi, fructele de A.melanocarpa (Michx.) Elliot sunt solicitate şi în calitate de produse vegetale dietetice şi sănătoase, necesarea în raţionul alimentar zilnic [5, 7, 9, 10, 11, 12], binevenite în profilaxia şi fortificarea organismului uman.
Domenii:
GeografieNumărul:
2 (308) Anul:
2009Descarcă
Download PDF (0.45 MB)